Αύγουστος και τα ψέματα κορυφώνονται

Αύγουστος – Η καρδιά του καλοκαιριού

Από τη Θέκλα Μεταξά

Αστρολόγο-Ερευνήτρια

Ο Αύγουστος θεωρείται ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού, όμως, στην πραγματικότητα είναι ο δεύτερος και μεσαίος μήνας, εφ’ όσον η επίσημη έναρξη του καλοκαιριού γίνεται κατά το θερινό ηλιοστάσιο, 20-21 Ιουνίου. Είμαστε λοιπόν ακόμα στην καρδιά του καλοκαιριού, με τον Ήλιο στον αστερισμό του Λέοντα μέχρι τις 22 του μήνα.

Ο Ιούλιος που φεύγει, εκτός από καύσωνες, μας έδωσε και μια γεύση από «δεν μπορώ άλλο, θα κάνω ότι μου αρέσει». Νομίζετε ότι ο Αύγουστος θα είναι πιο ήπιος; Λάθος. Αυτόν τον μήνα θα ενισχυθούν οι αντιδράσεις, οι διαχωρισμοί και οι διαφωνίες. Απομένει η μεγάλη έκρηξη. Υπάρχει και κάτι ακόμα που μας αφήνει ο Ιούλιος: τις καθιερωμένες πυρκαγιές. Πώς γίνεται να λείπουν;

Η πορεία του Αυγούστου

Ο Αύγουστος, στην 1η ημέρα του, μας κάνει ένα δώρο. Θα δούμε τον Ερμή στην θέση Cazimi, όπως λέγεται στην Αστρολογία, ή αλλιώς, στην καρδιά του Ήλιου. Κάθε πλανήτης που βρίσκεται στη θέση αυτή, για λίγη ώρα θεωρείται προστατευμένος, και πολλαπλασιάζει την δύναμη του. Ο Ερμής θα βρεθεί στην θέση αυτή στις 05.00 μ.μ. και θα είναι στο ζώδιο του Λέοντα, όπως και ο Ήλιος. Εμπόριο, συναλλαγές, συμφωνίες, υπογραφές, γράψιμο, διάβασμα, επιστήμες, σπουδές και πολλά άλλα έχουν την υπογραφή του Ερμή. Αντιπροσωπεύει την παιδική και εφηβική ηλικία. Ας ελπίσουμε ότι η νεολαία μας που στοχοποιείται, θα έχει κάτι να ωφεληθεί από αυτήν την θέση του Ερμή.

Την επομένη ημέρα, ο Κρόνος θα βρεθεί σ’ αυτό που λέγεται «υψηλότερο σημείο του» δηλαδή στην κοντινότερη απόσταση από τη Γη, και σε αντίθεση με τον Ήλιο. Ο Ήλιος εκτός από σύμβολο εξουσίας και αρχηγίας, είναι και η ζωτική ενέργεια. Υποψιάζομαι ότι ο στερητικός Κρόνος, θα επιχειρήσει να περιορίσει βίαια την υπάρχουσα τάση για απελευθέρωση κάθε είδους.

Η Νέα Σελήνη του Αυγούστου

Στις 8 Αυγούστου, η Νέα Σελήνη στις 16ο του Λέοντα, παρέα με την Μεγάλη Άρκτο, έχει οσμή υπερβολικής συναισθηματικής φόρτισης και δύναμης, σε σχέση με τον λαό, που συνήθως οδηγεί στην δημιουργία μιας νέας κατάστασης. Να θυμίσω ότι η Μεγάλη Άρκτος βρισκόταν κοντά στη γενέθλια Σελήνη του Μάο Τσε Τουγκ και τον γενέθλιο Κρόνο του Χίτλερ.

Στις 10 και στις 11 Αυγούστου, η Σελήνη θα συναντήσει πρώτα τον Άρη και μετά την Αφροδίτη, ενώ ο Ερμής θα ετοιμάζεται να αλλάξει ζώδιο και να μπει στην Παρθένο. Τον τελευταίο καιρό ο Ερμής κινείται με τη μέγιστη ταχύτητα του και σηματοδοτεί μια βιασύνη σε θέματα αποφάσεων που αφορούν κυρίως τους νέους και τις σπουδές.

12 και 13 Αυγούστου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τη βροχή από Περσίδες, που έχουν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι τους από τις 17 Ιουλίου και θα το ολοκληρώσουν στις 21 Αυγούστου. Αστρολογικά δεν έχει κάποια ιδιαίτερη ερμηνεία, σημειολογικά όμως, έχει σημασία διότι θεωρείται πως προέρχονται από τον Αστερισμό του Περσέα. Αν θυμηθούμε την ιστορία του Περσέα, τότε θα καταλάβουμε ότι μας είναι απαραίτητη η παρουσία ενός τέτοιου ήρωα.

Στις 19 Αυγούστου, ο Ερμής συναντάει τον Άρη στο ζώδιο της Παρθένου, και ο Ουρανός τα μεσάνυχτα ξεκινάει την ανάδρομη πορεία του, τριγωνίζοντας αυτούς τους δυο πλανήτες. Ταυτόχρονα, το αστέρι Menkar του αστερισμού του Κήτους, Κρόνιας φύσης, μας ενημερώνει για επερχόμενες νευρικές κρίσεις που θα είναι άφθονες αυτόν τον μήνα, λόγω στερήσεων και συναισθηματικής κόπωσης.

Στις 20 Αυγούστου, ο Δίας θα βρεθεί στο υψηλότερο σημείο του, δηλαδή, στο κοντινότερη σημείο του προς τη Γη και σε αντίθεση με τον Ήλιο. Απαιτούμε δικαιοσύνη και ελευθερία.

Η Πανσέληνος

Στις 21 Αυγούστου η Σελήνη συναντάει τον Κρόνο και στις 22 συναντάει τον Δία, ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε και μια εποχιακή Blue Moon Πανσέληνο, στην τελευταία μοίρα του Υδροχόου. Ο Ήλιος από απέναντι, θα βρίσκεται κοντά στον αστέρα Βασιλίσκο (Regulus), τον μικρό βασιλιά, την καρδιά του Λέοντα, το πόδι που συντρίβει (ονομασίες και ιδιότητες που αποδίδονται στο αστέρι). Κοντά στον Ήλιο το αστέρι αυτό δίνει δύναμη, εξουσία, επιρροή, τιμές και πλούτη, αλλά και βία, καταστροφές, αρρώστιες, πυρετούς. Όχι, δεν θα αφορούν τον λαό όλα αυτά, τους εξουσιαστές θα αφορούν.

Στις 23 Αυγούστου ο Ήλιος μπαίνει στο ζώδιο της Παρθένου και στις 30 ο Ερμής μπαίνει στον Ζυγό. Θα έχει προηγηθεί μια αντίθεση Ερμή – Ποσειδώνα, όπου τα ψέματα θα έχουν γίνει μεγαλύτερα σε μέγεθος κι από τον Ποσειδώνα τον ίδιο. Η λανθασμένη κρίση και η ανοησία θα βρίσκονται στο αποκορύφωμα τους. Κάτω από τέτοιες ταραγμένες συνθήκες θα προετοιμαζόμαστε για τον Σεπτέμβριο, για τον οποίον ακούγονται πολλά και αντιφατικά.

Ο ρόλος των αστερισμών

Θεωρώ πως οι αστερισμοί της Μεγάλης Άρκτου, του Κήτους και του Λέοντα, θα παίξουν σημαντικό ρόλο κατά τον Αύγουστο, ως προς την διαμόρφωση του κλίματος και ως προς την αντιμετώπιση από την πλευρά του λαού. Η Νέα Σελήνη μαζί με την Μεγάλη Άρκτο, που συμβολίζει την Καλλιστώ, κόρη του βασιλιά της Αρκαδίας, συνδέεται με την δυσπιστία και την εκδικητικότητα, το ακούραστο πνεύμα και την έλλειψη εμπιστοσύνης.

Ο αστερισμός του Κήτους, σχετίζεται με άτομα αγαπητά, γοητευτικά, φαινομενικά ήπια, αλλά με ηγετικές ικανότητες, ιδιαίτερα σε περίοδο πολέμου. Προκαλεί όμως καταστροφές, τραυματισμούς και πυρκαγιές. Ας μην ξεχνάμε πως το Κήτος στάλθηκε για να εξοντώσει την αλυσοδεμένη Ανδρομέδα.

Ο Αστερισμός του Λέοντα και ο Βασιλίσκος, είναι σύμβολα δύναμης και εξουσίας. Ο Βασιλίσκος είναι ο αστέρας που φανερώνει την βασιλική καταγωγή.

Αυτόν τον Αύγουστο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις ιστορίες που αφηγούνται οι συγκεκριμένοι 3 αστερισμοί να ζωντανεύουν. Η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος αποτελούν τα κλειδιά για την ερμηνεία των γεγονότων που θα ακολουθήσουν.