Ύβρις, Άτις, Νέμεσις, Τίσις

Πέτρος Φιλιππίδης: Από την αποθέωση, στις φυλακές Τριπόλεως

Ήταν 27 Ιανουαρίου όταν η Πηνελόπη Αναστασοπούλου έκανε ένα αινιγματικό ως προς τον καταγγελλόμενο Π. Φιλιππίδη ποστ στο Instagram, όπως αποκαλύφθηκε λίγες μέρες μετά στην κοινή της τοποθέτηση με τις κυρίες Παπαχαραλάμπους και Δροσάκη…

Έγραφε, μεταξύ άλλων…«Στη σκιά του σκανδάλου Λιγνάδη και των αποκαλύψεων της Ζέτας Δούκα για τον Γιώργο Κιμούλη: «Σκεφθείτε να πηγαίνετε σε οντισιόν ως νέα ηθοποιός και ο άλλος αντίστοιχος σκηνοθέτης και συνάδελφος να αυτοϊκανοποιείται την ώρα που αυτοσχεδιάζεις σύμφωνα με τις οδηγίες του. Και πολλά άλλα… Γιατί είναι και τα άλλα. Το bullying, η απαξίωση, οι χαρακτηρισμοί. Σκέψου την κούραση, την απόγνωση, την απόλυτη στενοχώρια όταν σε αντίξοες συνθήκες βάλλεσαι ασταμάτητα με σχόλια και ψυχολογικό πόλεμο. Είμαι εδώ για να δηλώσω πως δεν πρέπει να μένει κανένα στόμα κλειστό όταν κάποιος σε υποτιμά και σε βασανίζει. Όποιος κι αν είναι αυτός»…

Από τότε, πέρασαν ακριβώς έξι μήνες για να έρθει η πλήρης αποκαθήλωση του ηθοποιού που υπήρξε ένας από τους κωμικούς που καθόρισαν τις τελευταίες δεκαετίες, που έγινε συνομιλητής εκατομμυρίων πολιτών μέσα από τηλεοπτικούς ρόλους και στην πορεία επιτυχημένος θιασάρχης.

Ένα πρόσωπο που αγάπησε η Ελληνίδα και ο Έλληνας και ταυτίστηκε μαζί του….. Από τον κάφρο αστυνομικό στους «Απαράδεκτους» το «Χάι ροκ», τον «Λάκη τον Γλυκούλη» και το Νικηφόρο στο «Πενήντα-Πενήντα..»

Ύβρις, Νέμεσις, Τίσις…….

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, όπως ανοιχτά καταγγέλλουν νέοι συνάδελφοί του, δεν υπήρξε γενναιόδωρος απέναντί τους, μάλλον το αντίθετο υπήρξε σκληρός. Δεν έδειξε δηλαδή την εύνοια που ο ίδιος έμοιαζε να απόλαυσε: μεγαλωμένος σε αστική οικογένεια με πατέρα διευθυντή κλινικής και μητέρα που τον έπαιρνε συνέχεια μαζί της στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Αν και κακός μαθητής και εντελώς άπειρος, κατόρθωσε να μπει στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν διότι το ταλέντο του ήταν πάντα εκεί και πάντα λαμπερό, και γρήγορα ανέβηκε στην κορυφή με πλήθος ρόλων και πλήθος ευκαιριών που του δόθηκαν απλόχερα… ώσπου όλα βγήκαν στο φως….