Οι μεγάλες αποφάσεις απαιτούν θυσία

Νέα Σελήνη Σεπτεμβρίου με αναταράξεις

Από τη συγγραφέα-ερευνήτρια Θέκλα Μεταξά

Το φθινοπωρινό ταξίδι της Σελήνης συνεχίζεται και το ίδιο συνεχίζεται και η ιστορία που μας διηγείται αυτή η υπέρλαμπρη βασίλισσα της νύχτας. Στις 7 Σεπτεμβρίου η νέα Σελήνη στις 14 μοίρες του αστερισμού της Παρθένου, από τον 2ο ηλιακό οίκο, μας εφιστά την προσοχή, τόσο για τις ψυχικές αναταράξεις του μήνα, όσο και για τα γεγονότα που θα μας αναγκάσουν να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα χωρίς φίλτρα.

Νέα Σελήνη στην Παρθένο, στις 03. 51 π.μ., στον 2ο ηλιακό οίκο. Με όψη τριγώνου με τον Ουρανό, που βρισκόταν στον 10ο ηλιακό οίκο, τον οίκο της εξουσίας. Ότι κι αν πούμε θα είναι λίγο. Η εξουσία ετοιμάζει εκπλήξεις που θα μας βυθίσουν σε απελπισία και αφορούν θέματα οικονομικά και διατροφής. Ήδη άρχισαν να γίνονται συζητήσεις για μεγάλες ανατιμήσεις σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, καύσιμα και ενέργεια. Όλα όσα συζητούνται θα εφαρμοστούν και όχι μόνο στο μέτρο που είναι γνωστό ήδη, αλλά θα γίνουν ακόμα χειρότερα με την πάροδο του χρόνου.

Η αντίθεση του Άρη με τον Ποσειδώνα

Η Σελήνη με τον Ήλιο βρέθηκαν στον αστερισμό της Παρθένου, κοντά στον Άρη ο οποίος έκανε όψη αντίθεσης με τον υδάτινο Ποσειδώνα. Η αντίθεση του Άρη που βρίσκεται σε γήινο ζώδιο, με τον Ποσειδώνα, πολύ δυνατό σε υδάτινο ζώδιο, είναι από τις χειρότερες όψεις που μπορούμε να βρούμε σε ένα ωροσκόπιο. Η ένταση που βγαίνει είναι τρομακτική και αφορά όχι μόνο φυσικά φαινόμενα, αλλά και ανθρώπινες αντιδράσεις, με πολύ οργή, παρόρμηση, απερισκεψία και λάθη λόγω εσφαλμένης κρίσης. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για την αποφυγή ατυχημάτων. Η ένταση αυξάνεται γρήγορα, καθώς η Σελήνη θα βρεθεί σε συζυγία με τον Άρη, και απέναντι από τον Ποσειδώνα. Ύδωρ και Γη, τα δυο στοιχεία που θα μας απασχολήσουν τις επόμενες ημέρες. Καλό θα ήταν να αποκτήσουμε την ικανότητα να βλέπουμε τα προβλήματα μας σφαιρικά και όχι μεμονωμένα, γιατί θα χάσουμε το δάσος, αν ξοδεύουμε χρόνο παρατηρώντας το δέντρο.

Τριγμοί στην εξουσία

Η εξουσία δεν πατάει γερά στα πόδια της. Το παρεμβαλλόμενο ζώδιο του Ταύρου στον 10ο οίκο, είναι έτοιμο να αναλάβει τα ηνία. Συγκυβέρνηση ή απότομη αλλαγή δεδομένων; Όλα βρίσκονται στο τραπέζι. Μια ευνοϊκή για την πατρίδα όψη ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Δία, δείχνει κάτι καλό που δεν περιμένουμε και έρχεται «εκ του εξωτερικού».

Με Σελήνη, Ήλιο και Άρη στο ζώδιο της Παρθένου, που παραδοσιακά αφορά θέματα υγείας, δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως το θέμα της υγείας  συνεχίζεται και όπως προβλέπουν οι «ατζέντες», έχει ακόμα μεγάλο μέλλον αυτή η ιστορία. Με τον Ερμή σε όψη τριγώνου με τον Κρόνο, ο τελευταίος στόχος είναι τα παιδιά και η νεολαία. Εδώ θα πρέπει να δώσουμε όλη την προσοχή μας. Από εμάς εξαρτάται, αν ο πλανήτης αυτός θα έχει μέλλον, ή αν θα μεταβληθεί σε κάδο ανακύκλωσης των απορριμμάτων του σύμπαντος.

Το μεγάλο τρίγωνο ανάμεσα στον Ερμή, τον Κρόνο και τον Βόρειο Δεσμό, ερμηνεύει και τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε προκειμένου να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις, και τις αναπόφευκτες θυσίες που θα πρέπει να κάνουμε.

Χρειάζονται θυσίες

Στις 9 Σεπτεμβρίου η Σελήνη θα συναντήσει τον Ερμή στο ζώδιο του Ζυγού, και οι δυο μαζί θα έχουν όψη τριγώνου με τον Κρόνο. Αυτή θα είναι η στιγμή που θα πρέπει να σκεφτούμε με καθαρό μυαλό και να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Ελπίζω να έχουν ληφθεί οι σωστές αποφάσεις μέχρι τότε. Η Αφροδίτη με τον αστεροειδή Vesta (Εστία), ήδη βρίσκονται σε δυσμενή σχέση τετραγώνου με τον Πλούτωνα και μας ενημερώνουν ότι για να πετύχουμε κάτι καλό, πρέπει κάτι να απολέσουμε. Εμείς θα επιλέξουμε ποια θα είναι αυτή η απώλεια. Χωρίς θυσία δεν μπορούμε να αποκτήσουμε τίποτα. Όσοι δεν κάνουν θυσίες, δεν θα μπορέσουν να έχουν μια υγιή πορεία αφ’ ενός και αφ’ ετέρου θα έχουν το βάρος των συνεπειών που θα προκαλέσουν στους συνανθρώπους τους. Να επικεντρωθούμε στην ενέργεια του Δία, από εκεί και μόνο θα μπορέσουμε να αντλήσουμε την δύναμη που χρειαζόμαστε.

Οι αστέρες της νέας Σελήνης

Κοντά στην Νέα Σελήνη και στον Ήλιο, υπήρχε το αστέρι Mizar, του αστερισμού της Μεγάλης Άρκτου. Να θυμίσω πως αυτός ο αστερισμός αναφέρεται στον έρωτα του Δία με την Καλλιστώ, κόρη του βασιλιά της Αρκαδίας Λυκάονα και πως ο έρωτας αυτός είχε σαν συνέπεια την ζήλια και την εκδίκηση από την πλευρά της Ήρας. Έτσι λοιπόν, αυτό το αστέρι, που είναι της φύσης του Άρη, ενισχύει τα συναισθήματα μίσους και εκδικητικότητας, κυρίως όταν πλησιάζει να κάνει συζυγία με δυσμενείς πλανήτες. Είναι δε προάγγελος θανάτου αγαπημένων προσώπων. Συνδέεται επίσης με πυρκαγιές και καταστροφικά γεγονότα.

Κοντά στην Αφροδίτη βρέθηκε το αστέρι Αρκτούρος, του αστερισμού του Βοώτη (Γεωργού). Πρόκειται για ένα αστέρι πολυσυζητημένο, γνωστό από τα πολύ αρχαία χρόνια, που αποτέλεσε οδηγό των γεωργών για την καλλιέργεια της γης, και των ναυτικών για την ναυσιπλοΐα. Αρκτ-ούρος, η ουρά της άρκτου, παρ όλα αυτά δεν ανήκει στον αστερισμό της Άρκτου. Το αστέρι αυτό δίνει κέρδη από εργασία, δυνατές επιθυμίες, μια τάση προς την υπερβολή, και μια νότα μεταφυσικής αντιμετώπισης. Μαζί με την Αφροδίτη δίνει οφέλη από φίλους, και βοηθάει να ξεχωρίσουμε τους φίλους από τους εχθρούς.

Ακόμα σημαντικό είναι το γεγονός πως στην αρχαία Αίγυπτο, θεωρούσαν ολόκληρο τον αστερισμό του Βοώτη, ως κάποιο άτομο που έρχεται και παίρνει την εξουσία στα χέρια του. Ας το σκεφτούμε λίγο. Κοντά στην Αφροδίτη, μέσα στον οίκο της Πατρίδας, σε σύγκρουση με τον 10ο οίκο της εξουσίας…..όλα μπορούν να συμβούν.