Βγείτε με πολλούς και διαλέξτε τον καλύτερο !

Γιατί πρέπει να βγαίνουμε με πολλούς άντρες ;

«Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που λέει ότι μια γυναίκα μπορεί να ανεχθεί πολλά μέχρι να βρει έναν άλλο ώμο να ακουμπήσει και είναι αλήθεια, προσθέτω»..          

Όλο και περισσότερα βιβλία κυκλοφορούν υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι το μυστικό που θα μας βοηθήσει να μην περιμένουμε όλη νύχτα πότε θα μας στείλει μήνυμα, να μην τον στοκάρουμε σε όλα του τα προφίλ για να δούμε πού είναι, να μην πέσουμε στα πατώματα όταν εκείνος αποφασίσει ότι δεν ενδιαφέρεται πια. Για τους άνδρες, βέβαια, τα πολλαπλά ραντεβού είναι τρόπος ζωής και απόδειξη της τεστοστερόνης τους. Για εμάς ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Συμβιβαζόμαστε με κάποιον που είναι πολλά επίπεδα κάτω από εμάς μόνο και μόνο επειδή φάγαμε μαζί, φλερτάραμε και γελάσαμε..

Κάποιες γυναίκες  γνωρίζουν την αξία τους και μπορούν να την εξαργυρώνουν, οι περισσότερες όμως παρασύρονται από την τρομοκρατία ότι οι αξιόλογοι σύντροφοι που θα συναντήσουν στη ζωή τους θα είναι πολύ λίγοι ή μόνο ένας. Μόλις αυτό το είδος ενδιαφερόμενης συναντήσει κάποιον που έχει, ας πούμε, τέσσερα από τα δέκα προαπαιτούμενα της λίστας της, κατεβάζει τα ρολά και εφαρμόζει όλες τις στρατηγικές για να τον κάνει να κολλήσει μαζί της. Εδώ όμως παραμονεύει ο κίνδυνος του χειριστικού άνδρα, αυτού που νιώθει ότι εκείνη έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία και ότι θα αγοράσει ό,τι της πουλήσει. Το μεγαλύτερο λάθος είναι να σταματάει κανείς το παιχνίδι για χάρη κάποιου που δεν γνωρίζει καλά-καλά..

Επικεντρωνόμαστε στον έναν και μοναδικό και τα περιμένουμε όλα από αυτόν. Το αποτέλεσμα είναι πολλές φορές μια τοξική σχέση, όπου εμείς εξαρτόμαστε από την επιβεβαίωσή του και εκείνος το εκμεταλλεύεται.

Όλα αυτά που θεωρούμε ιδιαίτερα σε μας, μπορεί στα μάτια ενός άνδρα να φαίνονται πολύ συνηθισμένα ή η τελευταία τους κοπέλα να τα έκανε καλύτερα. Το φαινόμενο ονομάζεται «Αϊκ Τέρνερ», καθώς ο πρώην σύζυγος της Τίνα Τέρνερ ήταν γνωστός για την ψυχολογική βία που ασκούσε στην ίδια και στις υπόλοιπες 9 γυναίκες που παντρεύτηκε , πολλές φορές μάλιστα παντρευόταν την επόμενη προτού χωρίσει την προηγούμενη. Το αποτέλεσμα αυτής της χειραγώγησης είναι να μένουμε με ένα σύντροφο που δεν μας αξίζει μόνο και μόνο επειδή πιστεύουμε ότι τον έχουμε ανάγκη, όπως η Τίνα τον Αϊκ.

Αμαρτωλή ή αγία
Ένας ολόκληρος πολιτισμός έχει στηθεί για να εμποδίζει τις γυναίκες από τις πολλαπλές γνωριμίες. Χολιγουντιανές ιστορίες αγάπης γι’ αυτές που βρήκαν τον «the one», αμέτρητα βιβλία αυτοβοήθειας για να προσελκύσουμε το «άλλο μισό», ακόμα και ριάλιτι στην τηλεόραση όπου 20 εσώκλειστες αναμετριούνται για έναν και μόνο γαμπρό.  Τα παράλληλα ραντεβού θεωρούνται όχι μόνο περιττά για μία κυρία, αλλά και ανήθικα, σε αντίθεση για τους άντρες που κάποιοι τα θεωρούν και απαραίτητα.

Όταν ψάχνουμε δουλειά, περνάμε από διάφορες συνεντεύξεις  μέχρι να βρούμε αυτή που μας ταιριάζει, εκτός αν είμαστε πολύ απελπισμένες, οπότε αρπάζουμε την πρώτη ευκαιρία για να έχουμε ένα εισόδημα. Το ίδιο ισχύει και με τους συντρόφους.


Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο. Μόλις αρχίσει κάποια να βγαίνει με άλλους, θα γυρίσει πίσω ακόμη και εκείνος που την έχει απορρίψει. «Πώς το καταλαβαίνουν; Έχουν ανιχνευτή;» αναρωτιέται μια φίλη. Όχι, τίποτα δεν έχουν. Αυτό που βλέπουν είναι ότι η κατάκτηση ενός φλερτ έχει τονώσει την αυτοπεποίθησή μας, οπότε αντί να περιφερόμαστε σαν να χάσαμε το πορτοφόλι μας κυκλοφορούμε με τον αέρα βασίλισσας.

Όταν νιώθουμε επιθυμητές, το χαμόγελό μας φτάνει μέχρι τ’ αυτιά, μικροκατακτήσεις έχουμε όλες και το inbox είναι γεμάτο με λουλούδια και ανορθόγραφα κομπλιμέντα. Τη στιγμή όμως που θα κερδίσουμε ένα «δύσκολο» στόχο, τα μάτια μας θα λάμπουν από περηφάνια.

Όταν βγαίνεις μόνο με έναν άνδρα κλείνεις την πόρτα στις εναλλακτικές σου, με αποτέλεσμα να δείχνεις αφοσίωση σε ένα πρώιμο στάδιο της σχέσης που ίσως την επιβαρύνει. Προτείνω, λοιπόν, τα κυκλικά ραντεβού, δηλαδή ο καθένας από μία φορά, ώστε να έχουμε λιγότερες πιθανότητες να δεθούμε με κάποιον απ’ όλους και να επιλέξουμε με ψυχραιμία. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι κοιμόμαστε με όλους αυτούς. Απλώς συνεχίζουμε να βγαίνουμε με άλλους ενδιαφερόμενους για σινεμά ή φαγητό, μέχρι ένας από αυτούς να κάνει το βήμα και να ζητήσει τη δέσμευσή μας.                                                                                                       

Αν ένας άνδρας μάς θέλει θα μετακινήσει βουνά για να είναι μαζί μας και δεν θα αποθαρρυνθεί επειδή έχει ανταγωνισμό. Μπορεί μάλιστα η αίσθηση της διεκδίκησης να τον κάνει να μας επιθυμήσει ακόμη περισσότερο».

Αν μπορέσατε να κάνετε έναν άνδρα να σας προσέξει, τότε μπορείτε να κάνετε άλλους είκοσι.

Τα ραντεβού είναι πεδίο δράσης. Όταν οι άνδρες αναγκάζονται να ανταγωνιστούν για την προσοχή σας, αποκαλύπτεται η προσωπικότητά τους, διαχωρίζονται οι νικητές από τους ηττημένους. Βάλτε την καρδιά σας σε πλειστηριασμό και διαλέξτε τον καλύτερο. Μην τη δώσετε σε κάποιον που μετά από ένα μήνα θα αποδειχτεί ακατάλληλος. Σταματήστε να φυλάτε χώρο για τους χαμένους και κάντε όποιον θέλει μια θέση στο μυαλό σας να την κερδίσει. Οι γυναίκες που συμβιβάζονται με άνδρες κάτω του μετρίου δεν το κάνουν επειδή είναι χαζές, αλλά επειδή πιστεύουν ότι δεν δικαιούνται κάτι καλύτερο. Καθεμία από εσάς είναι μοναδική και μόνο ένας άνδρας που έχει τη θέληση να ξεχωρίσει από τους άλλους και να της φερθεί όπως της αξίζει μπορεί να ανταμειφθεί με την αποκλειστικότητα του χρόνου της».