Στο στόχαστρο οι ανεμβολίαστοι και η εστίαση

Η κυβέρνηση διχάζει

Σε πολίτες δύο ταχυτήτων από τις 13 Σεπτεμβρίου οι Έλληνες με την κυβέρνηση να προωθεί ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο προς τους ανεμβολίαστους.

Από την Covid19 φυσικά και οφείλουμε να προστατευόμαστε όλοι και κυρίως να έχουμε υπεύθυνη συμπεριφορά τόσο για τον εαυτό μας όσο και για το σύνολο. Πλην όμως και τα μέτρα οφείλουν να έχουν μία «ομοιομορφία» και να σέβονται τους νόμους τους συντάγματος.

Π.χ  ένας ανεμβολίαστος μπορεί να κάνει rapid και να πάει στη δουλειά στου ή ο φοιτητής στο πανεπιστήμιο. Όμως με το rapid test, δεν μπορεί να επισκεφτεί κατάστημα εστίασης και interne café …

Συγκεκριμένα όσοι δεν έχουν κάνει κάποιο εμβόλιο για τον κορωνοϊό δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους των καταστημάτων εστίασης (καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, κλαμπ), ενώ η είσοδός τους θα επιτρέπεται σε θέατρα, κινηματογράφους και γυμναστήρια, αρκεί ένα αρνητικό τεστ 48 ωρών.

Όσο για τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες ισχύει :

Όλοι οι ανεμβολίαστοι πολίτες από 12 ετών και πάνω που θέλουν να μετακινηθούν σε ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνα, τρένα, ΚΤΕΛ και πλοία ή να επισκεφθούν κλειστούς δημόσιους χώρους συνάθροισης θα πρέπει να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης (rapid test) έως 48 ώρες πριν.

Το κόστος των 10 ευρώ για τη διενέργεια του τεστ βαραίνει τον πολίτη, καθώς από σήμερα, στις δημόσιες δομές θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ μόνο οι εμβολιασμένοι κατά της covid-19 και οι συμπτωματικοί πολίτες, ενώ θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών «υποχρεωτική είναι από σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (rapid test αντιγόνου ή PCR) δύο φορές την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα των μεταφορών, που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες».